Čes. slov. farm. 2015, 64(6):279-282
Determination of the colorants in vitamin E by HPLC with photodiode array detection
- The University of Veterinary Medicine and Pharmacy, Košice, Slovak Republic
Zveřejněno: 1. červen 2015 Zobrazit citaci
Reference
- Jendruchová M. Prečo sa lieky farbia. Nový čas pre ženy 2012; 28. http://www.sukl.sk/buxus/lib/print_page/print_page.php
- Swerlick R. A., Campbell C. F. Medication dyes as a source of drug allergy. Journal of Drugs in Dermatology 2013; 12(1), 99-102.
- European Parliament and council directive 94/36/EC of 30 June 1994 on colours for use in foodstuffs. No L 237/13.
- Commission Directive 95/45/EC of 26 July 1995, laying down specific purity criteria concerning colours for use in foodstuffs. No L 226/1.
- Jaworska M., Szulinska Z., Wilk M., Anuszewska E. Separation of synthetic food colourants in the mixed micellar system, Application to pharmaceutical analysis. Journal of Chromatography A 2005; 1081, 42-47.
Přejít k původnímu zdroji...
Přejít na PubMed...
- Ashkenazi P., Yarnitzky Ch., Cais M. Determination of synthetic food colours by means of a novel sample preparations system. Anal. Chim. Acta. 1991; 248, 289-299.
Přejít k původnímu zdroji...
- Sayar S., Őzdemir Y. First-derivative spectrophotometric determination of ponceau 4R, Sunset Yellow and Tartrazine in confectionery products. Food Chemistry 1998; 61(3), 367-372.
Přejít k původnímu zdroji...
- Chanlon S., Joly-Pottuz L., Chatelut M., Vittori O., Cretier J. L. Determination of Carmoisine, Allura red and Ponceau 4R in sweets and soft drinks by Differential Pulse Polarography. Journal of Food Composition and Analysis 2005; 18(6), 503-515.
Přejít k původnímu zdroji...
- Sayar S., Őzdemir Y. Determination of Ponceau 4R and Tartrazine in Various Samples by Derivative Spectrophotometric Methods. Tr. J. Of Chemistry 1997; 2, 182-187.
- Chen Q. Ch., Mou S. F., Hou X. P., Riviello J. M., Ni Z. M. Determination of eight synthetic food colorants in drinks by high-performance ion chromatography. Journal of Chromatography A 1998; 827(1), 73-81.
Přejít k původnímu zdroji...
Přejít na PubMed...
- Vlase L., Muntean D., Cobzac S.C., Filip L. Development and validation of an HPLC-UV method for determination of synthetic food colorants. Re. Roum. Chim. 2014; 59(9), 719-725.
- Yoshioka N., Ichihashi K. Determination of 40 synthetic foo colors in drinks and candies by high-performance liquid chromatography using a short column with photodiode array detection. Talanta 2008; 74, 1408-1413.
Přejít k původnímu zdroji...
Přejít na PubMed...
- Kirschbaum J., Krause C., Pfalzgraf S., Brückner H. Development and Evaluion of an HPLC-DAD. Method for Determination of Synthetic Food Colorants. Chromatogrphia 2003; 57, 115-119.
Přejít k původnímu zdroji...
- Minioti K. S., Sakellariou Ch. F., Thomaidis N. S. Determination of 13 synthetic food colorants in water-soluble foods by reversed-phase high-performance liuid chromatography coupled with diode-array detector. Analytica Chimica Acta 2007; 583, 103-110.
Přejít k původnímu zdroji...
Přejít na PubMed...
- Alghamdi A. H., Alshammery H. M., Abdalla M. A., Alghamdi A. F. Determination of Carmine Food Dye (E120) in Foodstuffs by Stripping Voltammetry. Journal of AOAC International 2009; 92(5) 1454-1459.
Přejít k původnímu zdroji...
- Arslan Z. K., Aycan S. An Example of the Use of Spectrophotometric Method: Determining the Carmine in Various Food Products. Procedia - Social and Behavioral Sciences 2014; 4622-4625.
Přejít k původnímu zdroji...
- Gupta H. K. L D. F. Spectrophotometric study of the determination of boron by the carminic acid method. Microchimica Acta 1974; 62(3), 415-428.
Přejít k původnímu zdroji...
- Lim H. S., Choi J. Ch., Song S. B., Kim M. Quntitative determination of carmine in foods by high-performance liquid chromatography. Food Chemistry. 2014; 158, 521-526.
Přejít k původnímu zdroji...
Přejít na PubMed...
- McCann D., Barrett A., Cooper A., Crumpler D., Dalen L., Grimshaw K., Kitchin E., Lok K., Porteous L., Prince E., Sonuga-Barke E., Warner JO., Stevenson J. Food additives and hyperactive behaviour in 3-year-old and 8/9-year-old children in the community: a randomised, double-blinded, placebo-controlled trial. Lancet 2007; 370(9598), 1560-1567. http://dx.doi.org/10.1016/S0140-6736(07)61306-3
Přejít k původnímu zdroji...
Přejít na PubMed...
- Chung K., Baker Jr., J.R., Baldwin J. L., Chou A. Identification of carmine allergens among carmine allergy patients. Allergy 2001; 56, 73-77.
Přejít k původnímu zdroji...
Přejít na PubMed...
- Regulations, Commission Regulation (EU) No 232/2012, 2012.
- Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives. Evaluation of certain food additives and contaminants. WHO Technical Report Series, No. 901. Geneva 2001; 10-12.